Pagini

miercuri, 14 noiembrie 2012

Ce este independenta financiara?

      Capacitatea de a trai stilul de viata pe care il doresti fara sa fie necesar sa muncesti sau sa te bazezi pe altcineva pentru bani.

      1. Capacitatea de a trai stilul de viata pe care il doresti .Acum totul depinde de la o persoana la alta, de stilul de viata dorit. Daca tot ce visezi e sa traiesti intr-un apartament si sa duci o viata modesta, te poti numi norocos, nu va trebui sa muncesti prea mult pentru a iti castiga independenta. Cu cat ai vise mai costisitoare cu atat trebuie sa castigi mai multi bani, sa muncesti mai mult si sa iti asiguri un venit constant mai mare (venit pasiv) pentru a iti acoperii cheltuielile.    
      2. fara sa fie necesar sa muncesti. Sa stai toata ziua in vacanta si sa nu faci mai nimic nu este chiar satisfacator, dupa o perioada de timp vei simti nevoia sa faci ceva. DAR vei munci doar din placere, doar cand doresti. Asta e adevaratul sens al libertatii/independentei financiare, sa muncesti doar daca vrei, sa faci doar ce iti place. Cred ca acolo tindem toti sa ajungem,indiferent e statulul nostru financiar actual.
     3. sau sa te bazezi pe altcineva pentru bani. Sunt numeroase exemple in acest caz. Sigur, e mult mai usor sa gasesti pe cineva si sa ai tot ce iti doresti fara sa fi parcurs singur drumul acesta, fara a fi muncit pentru independenta, dar asa cum ai capatat atat de usor ii si poti pierde. Mi se pare una dintre cele mai nesigure "investitii" pe care le poti face. Oameni sunt foarte complicati, debea ne dam seama ce vom face noi peste ceva timp dar sa mai si anticipam ce va face persoana de langa. Plus ca nu vei avea niciodata multumirea aceea de sine, satisfactia ca ai facut ceva important si aceasta este o parte importanta din tot acest drum.
         In concluzie, cred ca e telul pentru care muncim toti. Acesta ar trebui sa fie scopul pentru care castigam si adunam bani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu